Køkkenrengøring

Køkkenrengøring er vigtigt

Der er mange af os, som har helt styr på hvordan man ordne sit badeværelse, støvsuge gulvene og tørrer vores møbler af for støv. Det er meget ligetil, da det mest af skidtet kan ses. Men der er andre ting, som er en smule sværere af se, hvilket gælder især køkkenrengøring. Både køleskabet og ovn har begge brug for at blive rengjorte i ny og næ, men da skidtet ikke er ligeså tydeligt, så er det en del af den generelle rengøring, som vi burde gøre noget mere ved.

I denne guide fortæller vi dig præcis, hvordan du skal rengøre din ovn og køleskab, hvor vi giver dig tips til hvordan du kan gøre det på den nemmeste måde. Hvis du vil læse mere om vigtigheden af hygiejne og sundhed, kan du gå ind på Net-Sundhed.

Rengøring af ovn

Rengøring af din ovn afhænger selvfølgelig af, hvor tit du får den brugt. Dog er det en god ide, at give din ovn grundig rengøring hver tredje måned. Nedenfor finder du 3 steps til, hvordan du skal rengøre ovnen: 

1. En ovn med glat emalje og emalje-ovnplader skal have en ordentlig omgang brun sæbe, hvis du skal fjerne fastbrændt snavs. Du skal først smøre et godt lag på emalje-overfladerne. Derefter sæt ovnen på 100 grader sluk, så snart du kan se sæben boble op. Efterfølgende skal du vaske overfladerne med vand, når de er kølet ned.

 

2. Tag ovnruden af. Brug almindelig håndopvaskemiddel på en klæd, og læg det derefter på glasset i 30 minutter, så snavset forsvinder.

 

3. Sæt bageristen ind i opvaskemaskinen, eller put den i en balje med opvaskevand. Du enten bruge en skuresvamp eller stålsvamp, til snavs der er genstridigt og fastbrændt.

Hvis indersiden af din ovn er beklædt med en ru emalje, så skal du ikke bruge brun sæbe eller ovnrensemiddel. Du kan i stedet bruge en træspatel til at få snavs væk, og smøre emaljen ind med opvaskemiddel og varmt vand. Lad det være i 1 times tid, derefter skur med en opvaskebørste, tør det af med vand og til sidst start ovnens rengøringsprogram.

Rengøring af køleskab

Køleskabet har også brug for ordentlig rengøring hver tredje måned. Det betyder ikke, at du kun skal rengøre det hver tredje måned. Det en god ide, at smide gamle fødevarer ud, tør hylderne af med en klud, når du kan se det er beskidt.

Du kan se nedenfor, hvordan køleskabets skal rengøres: 

1. Sluk køleskabet og tøm det for madvarer.

 

2. Tag skuffer og hylder, derefter vask dem med opvaskemiddel.

 

3. Grundigt vask køleskabet, både indvendigt og udvendigt, med opvaskemiddel og varmt vand.

 

4. Tør af efter med en mikrofiberklud.

 

5. Til sidst, rens afløbshullet bagerst i bunden af køleskabet, med enten en vatpind, piberenser eller andet.