Køkkenrenovation

Går du og drømmer om en køkkenrenovation? men er du i tvivl om hvor du skal starte, så er du kommet til det rette sted. I denne guide får du tips til, hvordan du fornyer dit køkken.

Der kan være mange grunde til, at man vil renovere sit køkken. Det kan være, at nogen af delene det er blevet nedslidt, du er blevet træt af farverne og materialerne, du har brug for mere plads, eller noget helt andet.

Hvad skal du overveje inden du renoverer dit køkken?

Det er en god ide at tænke over, hvad du ønsker at renoverer inden du går i gang. På den måde kan du undgå ekstra omkostninger, og kun renovere det der ikke fungerer i dit køkken.
Er dit køkken gammelt og nedslidt, kan det være svært at få en lille renovering til at passe til det moderne køkken. Du bør derfor overveje, om det er en større renovation du skal ud i, så du kan få et flot køkken, der passer til dig. Derimod hvis du ønsker at bevare det gamle køkken, men stadig ønsker fornyelse af dit køkken, kan du skifte f.eks. bordplader, låger og greb ud for at give køkkenet et nyt look.

Det kan også være, at du ønsker at renovere dit køkken i en ny stilart, så du får præcis det køkken der afspejler dig, så du kan føle dig hjemme. Der er forskellige stilarter man kan overveje, når man ønsker at renovere sit køkken. Her får du køkkenideer til din køkkenrenovation:

Det moderne køkken

Det moderne køkken er for dig, der ønsker et køkken i et minimalistisk design. Der er fokus på rene linjer, holdbare materialer og funktionalitet. Men det handler ikke kun om et moderne design, men også om moderne løsninger. Vi har aldrig haft mere travlt, og derfor skal vi have løsninger i køkkenet der, gør vores hverdag lettere. Det kunne f.eks. være en Quooker eller en integreret emhætte i kogepladen.
køkkenrenovering
Landkøkken

Det hyggelige landkøkken

Drømmer du om en hyggelig stemning i dit køkken, kunne landkøkkenet helt sikkert være noget for dig. Landkøkkenet er nemlig præget af et autentisk og imødekommende miljø. Landkøkkenet tager inspiration fra gamle dage, både med låger og greb. Men bare fordi det er inspireret af gamle dage, betyder det ikke, at det skal se gammelt ud. Du kan få rustikke greb og falsede låger i stilrene farver, så du kombinere den hyggelige atmosfære med det klassiske og rene look. Et landkøkken udstråler varme, hygge og hjemmelighed, hvilket er værd at tage med i dine overvejelser, når du skal i gang med køkkenrenoveringen.

Det personlige snedker køkken

Har du en helt speciel ide om hvordan dit køkken skal se ud, men er der ikke nogen der tilbyder præcis det du ønsker? Så er snedkerkøkkenet en mulighed for, at få dine ønsker opfyldt. Et snedkerkøkken fremstilles af en snedker, på den måde kan du få et skræddersyet køkken, lige efter hvordan du havde forstillet dig det. Da et snedkerkøkken er specialfremstillet til dig, er det ofte dyrere end de andre stilarter. Fordelen ved et snedkerkøkken er, at du selv kan være med ned i mindste detalje til at designe dit køkken. Snedkerkøkkenet er ofte af god kvalitet og gode materialer. Du kan have fordel af et snedkerkøkken i mange år, og det bliver ofte mere charmerende med tiden.
Køkkenrenovation

Fordele ved at renovere dit køkken:

Pris
Det er meget billigere at foretage en køkkenrenovation end at købe et helt nyt. I nogen tilfælde kan du nøjes med at forny dit køkken med nye bordplader og låger og stadig få et flot køkken uden de store omkostninger. Selv hvis du skal ud i en større køkkenrenovation, er der ofte elementer du kan beholde, og spare penge på ikke at skulle udskifte hele køkkenet.

Tid
Tiden spiller en stor rolle i vores hverdag, derfor er det en fordel, at det ikke tager lige så lang tid at renovere dit køkken, som det tager at lave et helt nyt. Du kan ofte stadig bruge dele af dit køkken, mens du er i gang med at renovere det.

Miljøvenlig
Hver gang der bliver produceret et nyt køkken, bliver der udledt op til 1.400 kg CO2. Det kan du være med til at formindske ved at give dit køkken en fornyelse frem for at købe et nyt.

Personligt præg
Når du vælger at renovere dit køkken kan du nemt selv vælge farverne, materialerne eller designet på de nye elementer. På den måde kan du tilpasse køkkenet til din personlighed, så du kan føle dig hjemme i det.

 

Find mere inspiration til hvordan du skat indrette dit køkken her.